Ce se intampla cand murim?

07 Mar / 2017 Write By: vicentiu Published In: Hits: 94 Comment: 0

Moartea, la fel ca si viata, este un proces natural si firesc. Oamenii de stiinta spun ca prima etapa a acestui proces este cunoscuta sub denumirea de moarte clinica. Ea dureaza intre 4 si 6 minute si incepe in momentul in care omul nu mai respira si inima lui inceteaza sa mai pompeze sange. In tot acest timp creierul inca este oxigenat corespunzator, asa ca nu exista pericolul de leziuni permanente ale acestui organ. De asemenea, alte organe cum ar fi rinichii sau ochii, continua sa traiasca in timpul acestei etape de moarte clinica.

Calul care plange

07 Mar / 2017 Write By: vicentiu Published In: Hits: 104 Comment: 0

Chiar daca un cal nu poate fi considerat animal de companie, care se ataseaza de stapan, exista situatii cand acesta se dovedeste a fi chiar cel mai bun prieten din viata unui om.

5 moaste antice si ritualuri funerare bizare

07 Mar / 2017 Write By: vicentiu Published In: Hits: 83 Comment: 0

Atata timp cat viata exista, exista si moartea, iar ea implica ritualuri si relicve fascinante, uneori inspaimantatoare, care, in timp, pot deveni o parte importanta din cultura poporului respectiv.

Intretinere monumente din granit

09 Jul / 2016 Write By: vicentiu Published In: Hits: 282 Comment: 0

Granitul este printre cele mai populare materiale utilizate pentru realizarea monumentelor funerare si nu numai, utilizarea lui este diversa de la blaturile de bucătărie la trepte sau elemente decorative.

Ajutorul de deces pentru anul 2016

31 Jan / 2016 Write By: vicentiu Published In: Hits: 851 Comment: 0

Cuantumul ajutorului de înmormântare se stabilește in funcție de salariu mediu brut in 2016, conform legii nr. 340/2015 privind bugetul asigurărilor sociale de stat aceasta valoare a fost stabilita la suma de 2681 lei ( 1341 lei pentru membru asiguratului sau pensionarului).

Documente necesare la repatrierea unui decedat

10 Oct / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 534 Comment: 0

Ca urmare a decesului unui cetățean roman survenit pe teritoriu unui altei tari înregistrarea decesului la autoritatea locala a statului respectiv este obligatorie, legea prevede opțional înregistrarea la consulatul Roman din tara respectiva. Consulatul Roman poate elibera un certificatul de deces in limba romana in baza certificatului emis de către autoritățile locale. Pentru transportul persoanei decedate in Romania se va solicita consulatului roman din tara respectiva eliberarea pașaportului mortuar. Pentru eliberarea pașaportului funerar necesar la repatriere decedați se vor solicita următoarele documente:

Repatriera decedatului cu masina sau cu avionul

04 Oct / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 523 Comment: 0

Nu de multe ori s-a dovedit ca repatrierea unui decedat costa o mica avere, bani pe care cei apropiati nu ii detin decat cu ajutorul imprumuturilor la rude sau necunoscuti. Nu de multe ori ne-am confruntat cu situatii foate delicate prin prisma disponibilitatilor banesti dar nu am putut sa le refuzam si am facut tot posibilul sa repatriem familiei corpul neinsufletit. In momentul de fata pe piata romaneasca si nu numai sunt o multitudine de societati care se ocupa de repatriere decedati din EU sau Nom UE in Romania si mai rar din Romania in UE.

Repatrieri decedati

23 Jul / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 530 Comment: 0

Daca treceti prin momente mai putin placute, mai exact o ruda apropiata de-a dumnevoastra a decedat in strainatate si doriti repatrierea trupului neinsufletit cat mai rapid posibil, Casa Funerara Eva va sta la dispozitie cu servicii de repatriere decedati, transport decedati, precum si multe altele, toate la un pret accesibil.

In clipe grele, sustinere deplina. Acesta este principalul beneficiu pe care serviciile funerare il ofera. Nu intamplator, angajarea unei firme specializate in servicii funerare a devenit o alternativa extrem de practica si populara pentru toti cei care trec prin epuizantul doliu.

Destinul loveste pe neasteptate si din pacte un tragic eveniment se poate intampla oricand, in orice ora din zi si din noapte. Casa Funerara Eva iti pune la dispozitie servicii funerare non-stop Bucuresti, servicii la care poti apela fara retineri oricand ai nevoie.

Prin servicii funerare non-stop Bucuresti, Casa Funerara Eva se angajeaza sa-ti fie alaturi si totodata sa puna la punct detalii pe care, in mod normal, ar fi greu sa le gestionezi in astfel de situatii.

Personalizeaza-ti fotoceramica funerara !

21 Jul / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 509 Comment: 0

http://www.evafunerare.ro/fotoceramica

Societatea nostra va pune la dispozitie posibilitatea de a personaliza placuta fotoceramica in functie de dorinta dumneavoastra , puteti alege sa adaugati persoanei dragi un costum, pulover, camasa , taior. rochita  chiar si un fundal cu un continut diversificat dela paduri, plaje, cer albastru, munti, pajiste, camp inflorit etc. Cele mai multe dintre fotografii sunt efectuate in conditii care nu sunt intotdeauna utile in acest caz din acest motiv aveti posibilitatea de a alege cum doriti sa apara pe placuta fotoceramica.

Crucea - tipuri si semnificații

18 Jul / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 1198 Comment: 0

Crucea este văzută ca un simbol principal al creștinismului dar si ca un vechi simbol cosmic reprezentate de cele 4 puncte cardinale, ea este atestata încă din antichitate : Egipt, China sau in Cnossos s-au descoperit cruci de marmura datând din veacul al XV i.Hr. 

Rugaciunea Sfintei Cruci

16 Jul / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 773 Comment: 0

Să se scoale Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui și să fugă de la fața Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul, cum se topește ceara de fața focului, așa să piară demonii de la fața celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Crucii, zicând:

Monumente funerare – de ce sa alegi granitul ?

02 Jun / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 926 Comment: 0

 

Crucile de lemn erau folosite drept monumente funerare de catre stramosii nostri. Insa, acestea se caracterizau prin simplitate si durata de viata scurta fata de materialele utilizate in zilele noastre pentru realizarea monumentelor. De aceea, oamenii au gasit solutii pentru produse mai durabile si mai calitative din punct de vedere estetic. Aceste solutii reprezinta utilizarea granitului sau a marmurei, doua materiale naturale care pot fi valorificate si in sectorul produselor funerare, nu doar in cel al constructiilor.

Monumente funerare – opere de arta la preturi avantajoase

02 Jun / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 1118 Comment: 0

Alege monumente funerare din granit si marmura, la preturi avantajoase de la Casa Funerara Eva ! Monumentele funerare nu mai seamana deloc cu ceea ce au reprezentat in trecut. Oamenii isi doresc monumente cat mai deosebite, care de cele mai multe ori se transforma in mici opere de arta parasite intr-un cimitir. Insa nimic nu este mai important decat omagierea celor decedati asa cum se cuvine, respectand totodata traditia crestina, dar si doleantele familiei si apropiatilor. Pentru aceasta, agentiile funerare va intampina cu diverse oferte, care mai de care mai atractive.

Alege monumente funerare din marmura personalizate complet!

02 Jun / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 556 Comment: 0

Ce sunt monumentele funerare? Acestea sunt folosite de oameni inca din cele mai vechi timpuri ca omagiu adus celor care au parasit aceasta lume. Pe de-o parte, acestea fac parte din traditia crestin-ortodoxa care ne invata cum sa procedam la inmormantari, iar pe de-o parte reprezinta un simbol al nemuriri pe pamant. Chiar daca parasim cu trupul aceasta lume, monumentele funerare au rolul de a ne face amintirea vie printre cei dragi.

Rugaciunea vaduvei

21 Apr / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 1152 Comment: 0

Dumnezeul meu, placut-a voii Tale celei nepatrunse de mintea omeneasca sa-l ia la Tine pe sotul meu. Grea este crucea ce mi-ai dat-o sa o port. La cine insa voi cauta scapare, fara numai la Tine, Cel ce esti aparatorul si sprijinitorul Atotputernic al vaduvelor si Parintele cel Atotbun al orfanilor! Ajuta-mi ca unei neputincioase, hraneste-ma ca pe o sarmana si ma intareste a face intru toate voia Ta cea sfanta!

Obiceiuri de inmormantare

21 Apr / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 656 Comment: 0

Dupa ce decesul a avut loc este de preferat sa anuntati societatea de servicii funerare bucuresti , preotul parohiei din care face parte persoana decedata si cimitirul unde urmeaza sa fie inhumata persoana.

Imbalsamarea decedatilor

21 Apr / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 8048 Comment: 0

Imbalsamarea – reprezinta un procedeu de tratare a trupului celui decedat in vederea prevenirii proceselor de putrefacţie.  Imbalsamarea se practica inca din antichitate obiceiul fiind atribuit ca si origine egiptenilor.

Scopul îmbălsămătorului este pur şi simplu de a opri procesul bacteriologic natural pe o perioada determinata de timp care începe la câteva ore după moarte . Acest proces poate fi intarziat în mod considerabil daca cel care executa imbalsamarea executa corect toate procedfdurile. Scopul imbalsamarii se rezuma la trei obiective si anume : sa mentina cât mai bine înfăţişarea corpului, să se intarzie putrefacţia şi să se protejeze cadavrul de insecte.

Ajutorul de deces pentru anul 2015

21 Apr / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 846 Comment: 0

Conform Legii nr. 187/2014 privind  bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015 cuantumul ajutorului de deces este in valoare de 2415 lei.  Fata de anul 2014 valoarea ajutorului de inmormantare a crescut cu 117 lei. Ajutorul de deces a crescut si in cazul membrului de familie a asiguratului sau pensionarului, pentru anul 2015 ajutorul este de 1208 lei.

PRIVEGHERE SI STALPI (CINA)

21 Apr / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 701 Comment: 0

In zilele premergatoare inmormantarii , preotul trebuie chemat pentru a tine slujba " stalpilor " sau cina. Cat timp preotul tine slujba trebuie aprins toiagul care este asezat in prealabil pe o farfurie sau tavita si asezata pe pieptul persoanei decedate.

Monumente funerare din granit

09 Feb / 2015 Write By: vicentiu Published In: Hits: 688 Comment: 0

Granitul este  foarte des utilizat si in domeniu funerar unde pe langa eleganta confera si drabilitate element principal in decizia de alegere a materialului din care va fi confectionat monumentul funerar. Granitul este intalnit sub mai multe nuante si culori, de la : gri inchis, gri deschis, rosu artar, maroniu, negru, abanos, galaxy etc.

Istoria sicriul

02 Nov / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 689 Comment: 1

Sicriul este o cutie, lada utilizata in expunerea si așezarea trupului neînsuflețit in vederea înhumării sau incinerării. Forma sicriului diferă in funcție de zona, regiune, religie, stat, tradiții, superstiții. Predominante sunt modelele clasice in patru sau șase colturi sau modelele hexagonale si octogonale. Colturile sicrielor sunt dispuse de regula simetric.

Epitafe cruci funerare

23 Sep / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 34888 Comment: 0

Daca sufletul meu Doamne
Prea devreme Tu l-ai vrut
Mângâie Tu Doamne sfinte
Pe cei care m-au pierdut.

Servicii funerare Bucuresti

11 Sep / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 981 Comment: 0

CASA FUNERARA EVA  ofera servicii funerare complete non-stop, produse si accesorii funerare de calitate la cele mai bune preturi din Bucuresti si Ilfov. Oferim clientilor nostrii cu venituri modeste posibilitatea achitarii produselor si serviciilor funerare in maxim 10 rate fixe fara dobanda.

Mesaje coroane funerare

08 Sep / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 54770 Comment: 0

Adio prieten drag, In sufletul meu vei trai mereu, O sa fii mereu in sufletele noastre

Istoria aranjamentelor florare

05 Sep / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 466 Comment: 0

Arta aranjamentelor florare are o vechime îndelungată, primele dovezi apar încă de pe vremea civilizației egiptene , mărturie fiind picturile de la acea vreme . Aranjamentul florar de astăzi este rezultatul a doua stiluri si anume cel oriental care avea la baza mai puține flori dar forma era deosebita si stilul european care abunda in flori .

Obtinere loc de veci

02 Jul / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 1257 Comment: 0

Acte necesare pentru obţinerea de locuri de veci ( înainte de deces ). Pentru obtinerea unui loc de veci,  se completeaza  o cerere alaturi de urmatoarele documente, in functie de  urmatoarele situatii :
 

Felinare funerare

01 Jul / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 1042 Comment: 0

Felinare funerare metalice, felinare retro din metal, felinare de exterior, la noi găseşti cele mai bune produse de calitate. Felinarele au fost indispensabile în trecut şi ma nou sunt folosite drept sursă de lumină pe timp de noapte in cimitirele noastre.

Parastase si pomeni

27 Jun / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 2052 Comment: 0

Casa Funerara Eva organizeaza in cadrul serviciilor funerare complete parastase si pomeni in Bucuresti. Mancare pentru parastase  poate fi servita in locatia propusa de noi sau cu livrarea acasa (Bucuresti).

Dorinte inainte de moarte

12 Jun / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 525 Comment: 0

Se zice ca atunci când oamenii sunt pe moarte își retrăiesc cele mai importante evenimente din viată, lucru care nu poate fi dovedit dar, cu siguranța, îl vom cunoaște in acel moment. Cu toate ca  este o etapa dureroasa a viții întâlnirea cu moartea este inevitabila.  Un vechi proverb spune : „Noi murim in fiecare zi, caci in fiecare zi ni se ia o parte a vieții; chiar când creștem, viața descreste” autor Seneca.

Rugăciune pentru cel care se luptă cu moartea

31 May / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 788 Comment: 0

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce cu înţelepciunea Ta cea negrăită ai zidit pe om din ţărână şi, întocmindu‑l după chipul şi după asemănarea Ta, l‑ai împodobit cu înfăţişare şi frumuseţe, ca pe o cinstită făptură cerească, spre măreţia şi strălucirea slavei şi a împărăţiei Tale;

Rugaciune pe patul de moarte

30 May / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 1278 Comment: 0

Slavindu-Te, Te slavesc pe Tine, Doamne, ca ai cautat spre smerenia mea si nu m-ai dat in mainile vrajmasilor, si ai mantuit din nevoie su­fletul meu. Si acum, Stapane, sa ma acopere pe mine mana Ta si sa vina peste mine mila Ta, ca s-a tulburat sufletul meu si amarnic ii este sa iasa din netrebnicul si intinatul meu trup.

Despre fotoceramica funerara

29 May / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 665 Comment: 0

O nouă tehnologie de imprimare foarte rezistentă in timp este utilizată în special la fotoceramica funerara pentru a păstra intacta amintire celor dragi. Casa Funerara Eva comercializează plăcute de fotoceramica care păstrează timp îndelungat culoarea neschimbata,

Rugaciunea parintelui la moartea fiului sau a fiicei

23 May / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 1007 Comment: 0

Doamne, Doamne, Cel ce ai ascultat tanguirea lui Iosif, care la moartea lui Iacob a cazut pe fata tatalui sau si l-a plans si l-a sarutat,- asemenea si Fiul Tau, Domnul nostru lisus Hristos, a cunoscut dragostea de mama, caci pe cruce si in grele chinuri fiind, a vazut pe Maica Sa si pe ucenicul pe care il iubea alaturea stand,

Slujba de inmormnatare

22 May / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 1234 Comment: 0

Preotul îmbrăcat în epitrahil şi felon, stând cu faţa spre răsărit şi cădind crucea cea nouă, face obişnuitul început: Binecuvântat este Dumnezeul nostru…, Sfinte Dumnezeule…, Preasfântă Treime…, Tatăl nostru…, Că a Ta este împărăţia…

Rugaciunea copiilor la moartea unuia din parinti

22 May / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 1896 Comment: 0

Doamne, Doamne, Cel ce ai ascultat tanguirea lui Iosif, care la moartea lui Iacob a cazut pe fata tatalui sau si l-a plans si l-a sarutat,- asemenea si Fiul Tau, Domnul nostru lisus Hristos, a cunoscut dragostea de mama, caci pe cruce si in grele chinuri fiind, a vazut pe Maica Sa si pe ucenicul pe care il iubea alaturea stand, si a zis Maicii Sale: "Femeie, iata fiul tau!", iar dupa aceea a zis si ucenicului: "Iata mama ta!".

Rugaciune la moartea unuia din soti

22 May / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 675 Comment: 0

Stapane, Doamne, Cel Preacurat si Ziditor a toata faptura, Care pentru iubirea Ta de oameni ai prefacut coasta stramosului Adam intru femeie si i-ai binecuvantat si ai zis: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul", si pe amandoi i-ai aratat un trup, iar cei pe care i-a insotit Dumnezeu, omul sa nu-i desparta,- cauta din cer, Preabunule Parinte, si vezi alea si durerea ce au napadit inima si sufletul meu ce se vede astazi despartit de fiinta pe care Tu, Doamne, mi-ai dat-o sa-mi fie sot (sotie) si sprijin in aceasta viata. Indura-Te de mine, mult-Milostive Doamne, in acest ceas greu pentru sufletul meu! Tu, Doamne Iisuse Hristoase, mangaitorul celor intristati, Carele ai fost vestit de proorocul Isaia ca vei veni sa tamaduiesti pe cei cu inima zdrobita, fii mie mangaitor si asculta-mi glasul ce-l inalt cu credinta catre Tine, rugandu-Te sa-l ierti, Preabunule imparate, gresalele oricate va fi savarsit in aceasta viata sotul meu (sotia mea): ori cu lucrul, ori cu cuvantul, ori cu gandul, cu stiinta sau fara de stiinta.

Rugaciune de priveghere

22 May / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 637 Comment: 0

Iata, Mirele vine la miezul noptii si fericita este sluga pe care o va afla priveghind. Iar nevrednic este acela pe care-l va afla lenevindu-se. Vezi, dar, suflete al meu, cu somnul sa nu te ingreuiezi, pentru ca mortii sa nu te dai si afara din imparatie sa ramai.

Ce trebuie să știți înainte să muriți!

16 May / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 584 Comment: 0

Din păcate  moartea este inevitabila, dar felul in care ea se întâmpla poate depinde si de fiecare dintre noi. Pentru unii dintre noi moartea înseamnă dispariție in neant, somn veșnic, despărțire a sufletului de trup etc.

Ce trebuie sa cunoașteți atunci când viată va oferă si astfel de evenimente:

Monumente funerare din marmura si granit

08 May / 2014 Write By: vicentiu Published In: Hits: 581 Comment: 0

Marmura este o rocă metamorfică, având in compoziție în cea mai mare parte calcit si fiind obținută prin metamorfoza calcarului. Numele marmurei provine din limba greacă veche, care înseamnă μαρμαίρειν = a străluci. Marmura se găsește in următoarele culori: albă, cenușie, gri, neagră și roșie.